MAFRA Selected Eight Kimchi Brands As The Winners of the 11th Kimchi Fair
Public Relations Division
2022.09.14
284

The Ministry of Agriculture, Food and Rural Affairs (Minister Chung Hwang-keun, MAFRA) announced eight Kimchi brands as the final winners of the 11th Kimchi Fair, hosted by MFRA and the Korea Agro-Fisheries & Food Trade Corporation (CEO Kim Chun-jin), and organized by the Korea National Council of Consumer Organizations. A brand of Chonggak Kimchi (made of ponytail radish) from “Domisol” a Korean Kimchi producer, won the Highest Award.

This year marks the 11th anniversary of the Kimchi Fair, which has been held every year since 2012 with the aim of improving the quality of Korean Kimchi and enhancing market competitiveness. From this year, not just cabbage but also radish Kimchi brands participated in the award competition.

The evaluation group, comprised of 10 Kimchi professionals and a panel of 30 consumers, assessed 24 nominations from local governments which passed preliminary competition to select excellent Kimchi brands. Eight brands became finalists after the first and second rounds of evaluation where the evaluation group assessed consumer accessibility, reviewed synergy with agriculture, conducted sensory testing for taste, and performed on-site investigation on safety and hygiene.

The Highest Award went to a radish kimchi brand “Sagagsagag Chonggak Kimchi” of Domisol, located in Paju-si, Gyeonggi-do. The product features a rich, fermented taste by using fresh ponytail radish and its leaves grown in Korea, which were cut into easy-to-eat pieces and mixed with Domisol’s special paste (A patented product made with Shiitake mushrooms, mussels, and anchovies, all of them grown in Korea).

The Grand Award went to a Pogi Kimchi (Kimchi using the whole quarters of cabbage) “Sunnongwon Bon Pogi Kimchi” from “SUNNONGFOOD.” The Excellence Award was garnered to three brands including a cabbage Kimchi with fermented hairtail fish source “Ourhome Inan Kimchi Galchi Kimchi” from “OURHOME”; a Pogi Kimchi “Namdomiga Pogi Kimchi” from “Wangin Food”; and “Seokbak Kimchi” from “Jaeseokgeunlo-Saeobjang” a welfare institute for the disabled of the Korea Products Sales Support Association for the Disabled.

The Winning Award went to three brands including a Pogi Kimchi “Jayeondameun Pogi Kimchi” from “Jaeseokgeunlo-Saeobjang”; a cabbage Kimchi “Tasty Baechu Kimchi of Farmer Kim Kwon-tae“from “OKGWA TASTY KIMCHI”; and a Chonggak Kimchi “SINA Kimchi“ from “SINA FOOD”.

The winner of the Highest Award receives the Prime Minister’s citation and 10 million won in prize. The Award of the Minister of Agriculture, Food and Rural Affairs is garnered to those who won the Grand Award and the Excellence Award with 5 million and 3 million won in prize, respectively.

The award ceremony will be held in conjunction with a celebration of the 3rd Kimchi Day on November 22. The final winners will receive support and opportunities for having a store in popular open markets and selling products on sales channels such as online promotions and live TV home shopping (from October to November).

Yang Ju-phil, Head of Food Industry Policy Bureau of MAFRA said, “Kimchi accounts for the majority of Korean traditional food products,” adding that “By holding the Kimchi Fair, we enhance the quality of Kimchi products. Moving forward, we will continue to work together with relevant government organizations, companies, and consumer groups to not only boost domestic consumption, but also accelerate exports of Kimchi.”